No sound

Moderatoren: Andy, Victor

Antworten
Robbyc
Beiträge: 4
Registriert: 20.10.2017, 22:09

No sound

Beitrag von Robbyc » 23.10.2017, 12:35

Hello Victor

I don't have any sound with optimizer also with psr utility
I have never had this problem before with windows 7
In windows 10 is there a message midi port in use
In the settings is marked driver Um one and the device is Tyros5

Mayby you have a solution

Best Regards
Robert

Victor
Site Admin
Beiträge: 4830
Registriert: 26.10.2005, 02:31
Wohnort: Midiland

Re: No sound

Beitrag von Victor » 23.10.2017, 12:39

Hello Robert,

is the UM one driver Windows 10 compliant?
Is the Midi output (Um one) connected to the Midi In A (Tyros5)?
Did you tried with another midi cable?

Regards,
Victor

Robbyc
Beiträge: 4
Registriert: 20.10.2017, 22:09

Re: No sound

Beitrag von Robbyc » 23.10.2017, 13:12

Hello Victor,
The Um one is compliant with windows 10
The midi output is connected to midi A (Tyros5)
There is one strange thing I also use Cakewalk Sonar Platinium
and there I have no problem with the sound
Thank you anyway for the reply

Best Regards,
Robert

Victor
Site Admin
Beiträge: 4830
Registriert: 26.10.2005, 02:31
Wohnort: Midiland

Re: No sound

Beitrag von Victor » 23.10.2017, 13:38

Hello Robert,

the Optimizer (and presumably PSRUTI) is using the MME midi driver. I think Cakewalk Sonar is using the DS midi driver - so it's not a reliable indicator.

Regards,
Victor

Robbyc
Beiträge: 4
Registriert: 20.10.2017, 22:09

Re: No sound

Beitrag von Robbyc » 23.10.2017, 13:59

Hello Victor,

Do you think there is a solution for this problem
It worked before also with windows 10
The only thing that is changeged on my pc configuration is another graphic card (NVIDIA GeForce GTX 950)

Thank you anyway

Robert

Victor
Site Admin
Beiträge: 4830
Registriert: 26.10.2005, 02:31
Wohnort: Midiland

Re: No sound

Beitrag von Victor » 23.10.2017, 14:19

Hello Robert,

sorry, i have no other solution that to use another midi interface.

Regards,
Victor

Robbyc
Beiträge: 4
Registriert: 20.10.2017, 22:09

Re: No sound

Beitrag von Robbyc » 23.10.2017, 14:27

Thank you anyway

Regards.
Robert

Antworten